Gaat vrijheid van religie niet een beetje te ver met de “zondagsrust”?

Allereerst laat me 1 ding duidelijk maken, ik heb geen probleem met het feit dat mensen gelovig zijn! Ik gun namelijk iedereen zijn/haar eigen geloof. Verder heb ik er ook geen problemen mee wat men gelooft, Katholiek, Christen, Jehova, Islam, Joods, Atheist, je moet het allemaal zelf weten wat je gelooft. Ik heb er alleen maar meer respect voor wanneer je er voor uitkomt. Ik vind dat het iets is wat je niet moet negeren maar gewoon moet respecteren.

Mijn probleem met de vrijheid van religie ligt eigenlijk iets minder diep, het ligt eigenlijk bij een paar gemeentes in Nederland. Het probleem zit namelijk zo, er wordt namelijk (voor zover ik het goed heb begrepen) gesproken over zondagsrust want de zevende dag rustte hij. Goed, dat kan ik begrijpen maar het probleem is, er zijn zoveel verschillende geloven dat die dag eigenlijk bij elk geloof op een andere dag valt waardoor je eigenlijk elke dag wel als een rustdag moet zien vanwege de vrijheid van religie. Nu heeft Nederland wel officieel een protestants geloof maar om eigenlijk vast te houden aan de vrijheid van religie (die in de grondwet staat) moet je dus eigenlijk gelovigen verplicht vrij geven op die “7e dag” en omdat die voor bijna elk geloof anders is moet je dus eigenlijk elke dag wel een werknemer missen denk ik dan om er volledig aan te voldoen.

En dus stel ik voor om de “zondagsrust” af te schaffen voor mensen die er geen behoefte aan hebben. Ik zou graag willen zien dat gemeentes daar geen slot meer op kunnen zetten ivm religieuze redenen (mede omdat kerk en staat gescheiden zijn in dit land) en dat dus ondernemers zelf kunnen beslissen om open te gaan of dicht te blijven. Persoonlijk denk ik dat dit een enorme economische impuls zal gaan geven aan de gemeentes waar men de “verplichte” zondagsrust heeft.  En wanneer men denkt dat de religieuze personen geen behoefte hebben aan winkels die dan open zijn, mag ik u dan wijzen op bijvoorbeeld de Albert Heijn in Almere Stedenwijk? Deze zit namelijk recht tegenover een kerk en na de dienst in de kerk loopt men bijna in een rechte lijn richting de Albert Heijn om nog even boodschappen te doen…