Ga alsjeblieft stemmen!

Let op: de volgende blog is gedeeltelijk satire, de situatie is overdreven maar heeft in een bepaald opzicht wel een punt.

Afgelopen zondag was er in een klein gedeelte van Europa een bepaald referendum wat toch veel ophef heeft opgeleverd met een uitslag die best controversieel te noemen was, een uitslag die zelfs oorlog kan opleveren in het uiterste geval. Behalve dat die verkiezingen niet eerlijk waren (kinderen die mochten stemmen, journalisten kregen stembiljetten en vage formulieren en al zette je maar een stip in een bepaald vak en dat was je stem omdat dat zo goed uitkwam) was er nog een probleem… Veel kiezers bleven weg! De opkomst daar zou rond de 80% hebben gelegen, iets wat bizar is want een groep van 35% van de inwoners van dat gebied had al aangegeven de verkiezingen te boycotten. En dat is iets wat mij steekt, mensen die besluiten om niet te gaan stemmen.

Het punt is namelijk, het gebruik maken van je recht is meer dan alleen het recht om je mening te mogen geven over de politiek die op dat moment (lokaal of landelijk) aan de macht is.  Het is een soort van je mening geven (al is het misschien nog beter om je eigen politieke partij op te starten denk ik dan) maar je kan het ook zien als een eerbetoon aan de mensen die hun leven hebben gegeven voor het feit dat jij nu je stem naar buiten mag brengen. Goed, misschien een beetje te diepgaand maar zo denk ik er wel over, het is belangrijk om gebruik te maken van dat recht. Jouw stem kan namelijk het verschil betekenen tussen bijvoorbeeld de PVV die wint of een andere partij die bestaat uit een stel malloten die denken dat zij geschikt zijn voor de politiek.

Dus wees verstandig en stem en zorg ervoor dat Nederland niet volledig ontspoort ;-)!!!

En ja, ik ga morgen stemmen (maar ben nog steeds aan het uitzoeken op wie dus zal hier nog wel even zitten).