Babe van de week: Imogen Poots

We nemen een leuk vrolijk meisje, zetten haar niet in al te grote rollen maar zorgen er wel voor dat ze bij je blijft hangen en Imogen Poots is er zo een. Ze is nog niet lang aan het acteren, 9 jaar geleden was ze voor het eerst te zien op televisie en een jaar later voor het eerst op het grote witte doek namelijk V for Vendetta gevolgd door een rolletje in 28 Weeks Later, nog steeds steeds misschien niet de grootste rol maar wel een rol in wat later volgens sommigen een van de invloedrijkste zombiefilms in lange tijd kon worden genoemd.

Hoewel ze na 28 Weeks Later door bleef gaan met acteren bleef het voornamelijk bij Engelse producties. Niet dat dat een probleem is want ze bleef toch op de radar staan bij veel producenten en ze werd dan ook gevraagd om de vrouwelijke hoofdrol te gaan spelen in Need for Speed al is het niet zozeer een hoofdrol maar meer een rol om als aantrekkelijk meisje er bij te hangen in de auto. Haar Engelse accent zorgde echter er voor dat zij als karakter je bij bleef. Wanneer je daarna dan ook keek naar de romantische komedie That Awkward Moment dan zag je haar weer voorbij komen.

Wat haar juist zo bijzonder maakt is dat ze volgens velen niet de mooiste vrouw in de wereld is maar juist de vrolijke “girl next door”.
Wanneer je haar dan ook ziet lachen kan je ook niets anders doen behalve dan betoverd te raken.
Wie weet zullen wij na deze twee films die toch redelijk goed zijn bezocht nog meer van haar gaan horen, ze was in iedergeval schattig in That Awkward Moment en erg grappig (misschien onbedoeld) in Need for Speed.

936full-imogen-poots