Waarom zijn filmprojectoren vrouwelijk?

Mensen vragen het wel vaker aan mij wanneer ik over filmprojectoren praat, men wilt namelijk weten waarom ik spreek over haar, zij, dame etc etc. En dat ligt aan meerdere factoren, gedeeltelijk is het misschien iets dat ligt aan het feit dat ik een man ben of aan de vormen van de projector maar eigenlijk ligt het aan zo veel meer.

Laat ik beginnen bij het ergste volgens velen. Dit probleem gebeurt overigens niet bij 35mm projectoren maar vooral bij digitale projectoren. Het punt is namelijk, ze zijn koppig!!! Ik ken flink wat vrouwen die best koppig kunnen zijn en de digitale projectoren hebben daar ook best wel een handje in dus is dat een punt dat mee telt.

Verder, zijn de projectoren gevoelig. Je moet goed met ze om gaan, je moet ze met respect behandelen en ze goed onderhouden. Ze moeten weten dat ze belangrijk zijn, je moet ze dat tonen en als je ze dat laat zien dan tonen zij ook weer hun dankbaarheid aan jou.

En dan is er nog een punt dat slaat op het tijdperk met film en dat is namelijk respect. Film en vrouwen zijn zeer kwetsbaar en dus moet je ze met respect behandelen. Doe je dat niet dan treden er beschadigingen op en dat wil je niet hebben.
Echter ook digitale projectoren vragen om dat respect. Natuurlijk kunnen wij niet meer horen of zien wat er precies mis mee is maar wanneer je respect toont en bereid bent om naar haar te luisteren dan kom je er uiteindelijk wel uit.

Dus, je kan wel aanstoot er aan nemen dat koppigheid wordt genoemd maar omdat andere aspecten ook bij vrouwen horen zorgt de meerderheid er dus voor dat de projectoren vrouwelijk zijn. Het is dus niets persoonlijk maar we kijken naar de feiten 😉