Ik ben er even stil van

Iedereen heeft wel van The Matrix gehoord, een van de grootste film trilogieën van de afgelopen decennia. Wat eigenlijk bijna niemand weet is dat een paar jaar geleden Larry Wachowski een geslachtsoperatie heeft ondergaan en tegenwoordig door het leven gaat als Lana Wachowski. En dat ze die operatie heeft ondergaan is niet belangrijk, waar het uiteindelijk om gaat is hoe ze er mee is omgegaan.

Er is een website genaamd Upworthy en die website plaatst elke dag op Facebook een video die bedoeld is om je vertrouwen te geven in de mensheid, om je te inspireren.

Een paar jaar terug kreeg Lana Wachowski de Human Rights Campaign Visibility Award en gaf ze een speech die vertelt wat ze heeft meegemaakt, hoe ze zich voelde,  waar ze mee heeft geworsteld. Ik zal er verder geen woorden meer over schrijven, je moet het gewoon even zien.

Gelukkig heeft ze geen zelfmoord gepleegd en hopelijk is ze voor velen die in haar situatie zitten een voorbeeld hoe het ook goed kan komen en dat er dus wel degelijk een zilveren randje kan zijn.