Babe van de week: Scarlett Johansson

Ik weet wat je denkt, waar bleef die post over haar, over misschien wel een van de mooiste sensuele actrices die ontzettend getalenteerd is en zeker een van de beste actrices van deze tijd is. Het bijzondere van Scarlett Johansson is misschien wel dat ze niet alleen nog haar hoogtepunt moet bereiken qua acteer niveau maar ook nog eens tot nu toe geen slechte rol heeft gespeeld. Zelfs haar rol in de film Her, waar ze eigenlijk alleen de stem van het besturingssysteem in sprak (en eigenlijk liet zien dat Andy Serkis gelijk had, virtuele rollen moeten ook in aanmerking kunnen komen voor een Oscar).

02

Maar het bijzondere van Scarlett Johansson is dat het niets uitmaakt wat voor een rol ze speelt, ze kan de minnares spelen, de love interest, een actie heldin of daadwerkelijk een dramatische rol. Ze speelt vaak de medespelers van het doek en heeft de potentie om uiteindelijk net zo groot te worden als Robert Downey Jr (maar dan zonder de drugs verslaving). Want hoewel Robert Downey Jr door velen niet zo groot wordt gezien als Daniel Day-Lewis echter wij zullen hem nooit in een komedie zien en als er 1 genre is waar Scarlett Johansson altijd straalt is wel in de komische scenes in films, zelfs in de actie scenes waar een komische twist aan zit weet ze de show te stelen. Ze liet dat zien in The Avengers en in Captain America: The Winter Soldier werd dat nogmaals duidelijk gemaakt.

johansson-avenger-disas

Method Actors zijn tof maar wat Scarlett Johansson (en Robert Downey Jr) laat zien is misschien nog wel vele malen toffer. Ze laat namelijk zien dat ze meerdere genres ideaal beheerst wat er voor zorgt dat ook films die een combinatie daarvan tonen goed zijn voorzien. Denk bijvoorbeeld aan actie met komedie of drama en komedie bijvoorbeeld maar ook alleen drama. Binnenkort daarentegen komt ze met een Sci-Fi actie film die je aan de ene kant wel doet denken aan Limitless echter dan weer op een andere manier niet zozeer vrijwillig maar per ongeluk om daarna weer een alien te spelen in een adere film voor we haar ook weer terug zien in bijvoorbeeld The Avengers: Age of Ultron.

scarlett-johansson