Ik heb helemaal geen hekel aan kinderen!!!

Het is eigenlijk wel grappig, mensen denken namelijk steeds dat ik een hekel heb aan kinderen terwijl ik dat eigenlijk absoluut niet heb, in tegendeel, ik heb alleen een hekel aan de manier hoe sommige ouders hun kinderen in deze tijd op voeden.

 

Het begint eigenlijk al met de manier van opvoeden, ik heb het dan ook niet eens over het tutuoyeren maar meer over het feit dat er maar van alles wordt toegestaan en dat men best een grote bek mag worden gegeven tegen de anderen. Bijvoorbeeld, als er wordt gevraagd om niet je voeten te plaatsen op de stoel of tafel dan krijg je tegenwoordig vaak een weerwoord als “het is niet mijn voet maar mijn knie/been/enkel” of je krijgt iets te horen als “maar ik heb mijn schoenen toch uit”. Het gaat niet om het feit dat je een bepaald kledingstuk uit hebt maar het gaat om het feit dat je dat meubelstuk zit te gebruiken op een manier die niet hoort wanneer je ergens te gast bent en dat je dat thuis tenslotte ook niet doet!!! Je bent te gast, gedraag je dan ook als een gast!

 

Verder vinden blijkbaar veel ouders het normaal om te schelden met het woord kanker… Ik heb het dan ook over ouders die van mijn generatie zijn en misschien een generatie ouder want ouders van de generatie van mijn ouders gaven hun kinderen gewoon een “lel” of een hartig woordje want kanker is nu niet echt een scheldwoord, het is een serieuze ziekte die zelfs hard op weg is om doodsoorzaak nummer 1 wereldwijd te worden… Maar ach, mensen kankerlijer te noemen of zeggen dat ze kanker zijn is blijkbaar heel normaal voor vele jongeren… Geloof mij, zeg het 1x tegen mij en je hoeft niet in mijn buurt te komen. Wanneer je mensen daarmee uitscheldt dan hoop ik alleen maar dat je ouders je snel uit leggen hoe serieus die ziekte is en wat voor een achterlijke randdebiel je bent dat je daar mee ook maar durft te schelden…

 

Het probleem ligt alleen niet aan de kinderen maar aan de ouders. Kijk bijvoorbeeld eens na afloop van een film in de zaal, kijk eens naar de puinhopen, er zijn bijvoorbeeld situaties zelfs geweest dat kinderen hun eigen rotzooi willen opruimen maar dat ouders zeggen dat er daar voor schoonmakers zijn… Pardon??? Servicemedewerkers zijn niet uw schoonmaker, zij zijn er niet om uw puinzooi op te ruimen waar u te lui voor bent, zij zijn er om de korrels bijvoorbeeld op te ruimen die iedereen wel een beetje per ongeluk knoeit, het is altijd de bedoeling dat u uw bakken en bekers en flesjes zelf opruimt, dat wordt zelfs voor de film begint nog aan u gevraagd.

Maar het achterlaten van de puinzoois is niet het enige… Blijkbaar vindt u het ook best dat uw kinderen aan het doek zitten… Hoe zou u het vinden als u bijvoorbeeld net een nieuwe TV heeft gekocht en uw kinderen daar even op staan te rammen? Vindt u het dan ook zo grappig? Stel u heeft bezoek en die kinderen slaan even hard op het scherm dat het staat te trillen en uw kinderen doen het dan na, is het dan ook nog goed? Dat het scherm daarna niet meer optimaal werkt is zeker ook niet erg toch? Of vraagt u dan om de verzekeringsinformatie van de ouders? Waarom is het dan zo erg als wij er bij u om vragen? Is ons scherm minder kostbaar? Goedkoper of is het er op gebouwd omdat de bioscoop u een zo groot mogelijk beeld wilt aanbieden?

 

Denk even goed na en houd de kinderen in bedwang, leer ze wat respect, voed ze goed op 🙂 en houd rekening met ze. En als je het helemaal goed wilt doen, mocht je roken, stop daar dan mee.

Ik snap best dat wanneer mensen zelf kinderen krijgen niet de stijve suffe ouder willen zijn maar bedenk je goed dat er grenzen zijn. Natuurlijk moet je lol maken met je kind maar bedenk je goed dat er grenzen zijn, je kan niet alles goed keuren wat je kind doet en je bent in iedergeval tot hun 21e financieel verantwoordelijk voor ze en tot hun 18e moet je ze goed opvoeden. Houd dus met alle aspecten rekening, ook met wat ze doen en wat ze bekijken. Je moet nu eenmaal bepaalde dingen voor ze verbieden omdat ze er te klein voor zijn en bepaalde dingen moeten ze gewoon respecteren… Soms moet je als ouder de boeman zijn maar later zullen ze dat alleen maar begrijpen.

 

Persoonlijk heb ik dus ook geen hekel aan kinderen, ik heb een hekel aan hoe ze tegenwoordig worden opgevoed. Waarschijnlijk zal ik dus ook een strenge vader zijn voor mijn kinderen in veel aspecten tegenwoordig al denk ik ook dat de opvoeding van mijn kinderen in heel veel aspecten zal zijn zoals ik ben opgevoed… Het enige verschil? De mooiere graphics van de computer games en de plattere televisies ;-).
Mijn ouders leerden mij namelijk respect te hebben voor ouderen, voor mijn ouders en te luisteren wanneer iemand wat had te zeggen, verder leerden zij mij om niet te schelden met bepaalde woorden tegen ander personen, eigenlijk om helemaal niet te schelden tegen anderen (al flapt er soms iets uit).


Tagged: