Ik word zo moe van al die mensen die moe zijn van de EU

Afgelopen week waren de Europese Parlementsverkiezingen in Nederland en natuurlijk heb je dan ook dat mensen die een hekel hebben aan de EU en de voorstanders van de EU het hardst roepen van wat er juist zo goed of zo slecht is aan de EU. Nu is dat niet hetgeen waar ik een probleem mee heb want dat is ieder zijn/haar goed recht om hun mening te uiten, nee, het vervelende is dat het steeds dezelfde kul argumenten zijn en eigenlijk ook steeds hetzelfde bandje dat ze afspelen, je zou er bijna verdrietig van worden omdat ze niets nieuws hebben te vertellen. Nee, laat ze nu eerst maar eens met nieuwe argumenten gaan komen waarom zij iets willen en pas dan zal ik ze eens serieus nemen.

Echter toch heb ik gestemd en dat is niet alleen omdat ik vind dat wanneer je stemrecht hebt je ook daadwerkelijk moet stemmen (en anders je mond moet houden) maar ook omdat ik toevallig met veel standpunten van een bepaalde partij het eens ben. Verder is het natuurlijk ook een stem tegen de PVV, om te voorkomen dat die idioten de meerderheid behalen. Tenslotte telt iedere stem!

Ik hoop dat iedereen in ieder geval heeft gestemd en een verstandige keuze heeft gemaakt waar hij/zij volledig achter kunnen staan. Ik begrijp best dat het misschien niet de meest interessante verkiezingen zijn maar ze zijn wel belangrijker dan je denkt tenslotte bepalen zij gedeeltelijk het beleid van Eurolanden wanneer het op sommige punten aankomt, denk bijvoorbeeld aan het recent ingevoerde download verbod.