Step Up

STepUP-640x236

Het klinkt misschien een beetje vreemd dat iemand die zelf niet danst, op zijn hoogst zilverster heeft gehaald met stijldansen en nu eigenlijk niets heeft met dansen behalve het feit dat op TV bij de audities So You Think You Can Dance aan staat en de volledige serie van The Ultimate Dance Battle.

Sinds 2006 is het dans genre in de bioscopen redelijk populair geworden en dat komt mede door de in die tijd opkomende acteur Channing Tatum. En dat is misschien wel iets wat niet veel mensen verwachten, ja hij zit veel in de zogeheten “chickflicks” maar als danser? Die mensen die dat niet achter hem zagen weten waarschijnlijk niet dat hij een soort van stripper was voor hij een acteur was, dit wat waar de film Magic Mike weer op was gebaseerd.

Maar goed, ik heb het over de Step Up films en ik moet zeggen dat hoewel het niet echt mijn genre an zich is moet ik wel zeggen dat ik graag naar de Step Up serie kijk. De films zijn lekker licht, er zit aardig wat humor in, de muziek is goed (ondanks dat het niet mijn genre is) en ik ben keer op keer onder de indruk van de verschillende soorten vorm van dansen er in voorkomt.

Het punt is, deze films draaien niet om het acteerwerk of het verhaal, het gaat er om dat je je vermaakt, dat de muziek je meesleurt als publiek naar de dansvloer en dat je zelf bijna vanuit je stoel zit mee te juichen en van films die het publiek op die manier weten te betrekken kan ik alleen maar zeggen dat er wat mij betreft nog veel meer van dat soort films mogen komen. Ik kan zelf niet dansen dus geniet ik wel van het dansen dat anderen doen. En ja, bij Step Up: All In zal ik zeker weten weer in de zaal zitten! Het is trouwens ook trouwens een van de weinige films waar het 3D gedeelte dus ook echt iets toevoegt want je ziet overduidelijk dat het niet draait om gimmicks maar vooral om het effect bij dansen en om die extra touch te geven aan het beeld.

Leuk wist je datje trouwens, het karakter Camille, zij zat al in de eerste Step Up film en werd gespeeld door Alyson Stoner. En dat is misschien ook wel wat zo leuk is van deze films, oude cast leden komen keer op keer terug en worden eigenlijk alleen maar uitgewisseld vanwege verhaal technische redenen en niet omdat men ze niet wilt laten terugkeren want dat willen ze blijkbaar maar al te graag.

Om nog even na te genieten van de serie, even een teaser voor het nieuwste deel: