Some people just want to see the world burn!

3103529-burning-planet-1920x1080

Er moet mij iets van het hart en ik moet eerlijk zeggen dat het mij al een tijd dwars zit, het begint namelijk flink te irriteren en dat is namelijk dat bepaalde mensen de andere het licht niet in de ogen gunnen en dat dus feitelijk niets goed kan gaan voor ze.

Een voorbeeld, je hebt bijvoorbeeld de website Dichtbij.nl, deze website is sinds kort ook beschikbaar als een krant en het moet zogenaamd mensen betrekken bij het lokale nieuws. Hierbij kunnen mensen ook zelf berichten insturen die met een beetje geluk niet alleen op de website worden gepubliceerd maar ook in de krant. Het probleem hiervan is dat het eigenlijk niet echt wordt gecontroleerd, wanneer er iets niet helemaal is onderbouwd en er een klacht over wordt ingediend pas dan wordt er iets aan gedaan. Verder mag men grotendeels reageren zonder grenzen, bedrijven mogen ongestoord de grond in worden geboord en pas wanneer het op de man wordt gespeeld dan wordt er in gegrepen door de site. Al is het ook maar weer af te vragen hoe realistisch bepaalde reacties zijn omdat het feitelijk steeds maar dezelfde mensen zijn die reageren. Wil je zelf reageren dan moet je een account aanmaken maar de bevestigingsmail voor je account komt nooit aan maar de nieuwsbrieven blijven wel wekelijks komen, mogelijk moet je dus eerst bijvoorbeeld foto’s in hebben gestuurd of nieuwsberichten eer je het recht krijgt om de reageren.

Maar naast de azijnpissers daar zijn er meerderen natuurlijk en een groot aantal daarvan zijn zelfs al meer dan 10 jaar bezig met azijnpissen in Almere. Maar mijn irritatie werd voornamelijk gewekt door reacties op een mooi project van een dame uit New York die besloot om haar goedbetaalde baan op te geven om een wereldreis te gaan maken samen met een kartonnen bord van haar vader die alles had opgegeven voor zijn familie en gezin en overleed zonder van het leven te hebben genoten.

Ik heb het dan over Jinna van GreaseandGlamour die dat prachtige project heeft ondernomen en daarbij ook diverse foto’s online heeft gezet op haar blog. Haar blog werd gedeeld op o.a. Huffington Post en Time en wat voor reacties krijgt ze? Voornamelijk gehaat en reacties als dat ze haar foto’s heeft ge-photoshopped. Wat ze echter vergeten is dat er bijvoorbeeld ook gifjes op de blog staan in bijvoorbeeld in het Blue Lagoon in IJsland rondspettert. Nu kan je foto’s wel vaak faken natuurlijk (en als verklaring daarvoor komt men met excuusjes als schaduwen die niet kloppen en omdat ze op IJsland een niet al te dikke jas draagt.

Waar maakt men zich toch druk om? Ik draag ook niet altijd een dikke jas in de winter, mijn jas is eigenlijk heel erg dun al lijkt hij dik. Ik maak me niet zo super druk om de kou. Maar goed, mensen vinden het blijkbaar interessant om te laten weten dat het nep is ook al is dat misschien niet het geval… Maar mocht het uiteindelijk nep zijn dan kunnen zij altijd zeggen dat ze het als eerste al riepen en anders wordt het toch maar weer vergeten dat ze dat riepen.

Wat ik me eigenlijk afvraag is, waarom wilt men alleen maar het slechte zien en wat te zeuren hebben?

Genoeg gezeurd voor vandaag in iedergeval, tijd om van het zonnetje te genieten ;-).