Een zonnige dag eindigt pikzwart

295 lichtjes gingen gisteren plotseling uit, 295 lichtjes schijnen niet meer. Wat een voorspoedige vlucht had moeten zijn eindigde plotseling boven Oekraine door een aanval met luchtafweergeschut.

Vlucht MH17 was op weg naar Kuala Lumpur en vloog over het betwiste gebied op een hoogte van 10 kilometer, een hoogte die men veilig achtte waar meerdere vliegtuigen per dag vliegen echter vandaag kwam er voor een van die vluchten op een verschrikkelijke manier een einde aan.

Het vliegtuig schijnt al in de lucht uit elkaar te zijn gespat, een verschrikkelijke dood voor de mensen aan boord, een ramp waar mensen verantwoordelijk voor zijn en waar dus ook naar moet worden gezocht. Rusland en de separatisten wijzen naar Oekraine, Oekraine wijst naar de separatisten. Hoewel Oekraine en Rusland beide de mogelijke afweer geschutten in bezit hebben is al vorige maand bekend geworden dat de separatisten ook die wapens hebben en wat erger is, de enige waar logisch van is dat ze hebben geschoten zijn de separatisten want zij hebben geen vliegtuigen dus heeft Oekraine ook geen behoefte aan om zo een systeem te gebruiken.

Ook zijn er opnames van communicatie tussen separatisten en Russen: http://www.huffingtonpost.com/2014/07/17/ukraine-audio-malaysia-airlines-crash_n_5597452.html

Van de slachtoffers is duidelijk geworden dat 189 daarvan de Nederlandse nationaliteit hadden. Het is droevig om te horen dat we zoveel landgenoten hebben verloren door een zinloze daad. De premier besloot dan ook om vandaag in Nederland alle vlaggen halfstok te laten hangen bij overheidsinstanties en hij vloog gelijk terug naar Nederland vanaf zijn vakantie adres, meerdere kamerleden onderbraken hun vakantie hiervoor want ons land rouwt.

Wat dan uiteindelijk misschien wel het droevigste nieuws was was dat een man die eerder al o.a. de Zwarte Pieten discussie op dreef hielp, hij durfde namelijk te beweren dat als het om “bruine” medelanders ging de premier niet eens terug zou keren naar Nederland. Hij weet echter niet eens hoeveel getinte Nederlands aan boord waren. Hij maakt gewoon op een misselijke manier misbruik van een verschrikkelijke ramp om een discussie te starten die er totaal niets mee te maken heeft.
Meneer Quinsy Gario, gaat u zich eventjes diep maar dan ook diep schamen, houd die grote mond maar even een paar maanden dicht en ga het niet lopen nuanceren onder het feit van dat uw tweet niet volledig was, u wilt over de rug van anderen een discussie gaan voeren wat absoluut ongepast is! En de manier waarop namelijk op een discriminerende wijze maakt het nog misselijker.
Gelukkig geeft u zelf op uw blog ook toe dat u fout zat maar het feit dat u het überhaupt al durfde te tweeten terwijl u zelf anderen durft te beschuldigen van racisme maakt u niet alleen een racist maar ook nog eens een hypocriete racist.