Israel en de Palestijnen

Allereerst, ik niet goed praten wat Israel aan het doen is op dit moment, laat staan wat de Palestijnen aan het doen zijn, het gaat mij meer om het geheel wat er om heen gebeurt.

Op dit moment is Israel bezig met een militaire invasie in de Gazastrook vanwege de non-stop raketten die Hamas afvuurt op Israel, op dit moment elke 10 minuten wel 1. Israel is daarom eerst begonnen met een luchtoffensief tegen Hamas en daarna zijn ze begonnen met een grondoffensief. Dit geheel heeft nu al de afgelopen paar weken 400 doden veroorzaakt aan de kant van de Palestijnen en iets meer dan 10 bij de Israëliërs.

Nu wil ik niet goed praten dat de Israeliers met geavanceerd wapentuig tegen de Palestijnen in gaan en ze daarbij eigenlijk kansloos laten echter wat men vergeet is dat wanneer Israel de Palestijnen hun gang laten gaan meerdere landen raketten gaan afvuren en er daadwerkelijk weer een grote oorlog daar zal komen met meerdere grote Arabische landen die op Israel gaan inhakken.

Het is eigenlijk ook wel verschrikkelijk te noemen wat er op dit moment gaande is met alles er omheen en dan bedoel ik niet de situatie in de Gazastrook want die is gewoon verschrikkelijk voor die mensen daar. 1,7 miljoen mensen worden feitelijk gestraft vanwege een paar radicalen van de Hamas beweging die steeds de raketten blijven afschieten. Ze weten dat het weinig uit haalt maar toch gaan ze door en hierbij toch een reactie van Israel weer provoceren waardoor misschien al het goede werk van andere landen voor ze wordt teniet gedaan. Maar goed, ik ging het hebben over de demonstraties en wat er omheen gebeurt.

De  demonstraties gaan namelijk zelf ook erg ver, alleen dan de andere kant op. Tijdens deze demonstraties worden namelijk vlaggen verbrand, wordt Israel met Hitler vergelijken, toont men hakenkruisen en zwaait men zelfs met vlaggen met hakenkruisen, vlaggen van Hamas en vlaggen van de ISIS, de partij die op dit moment terreur veroorzaakt in Syrie en Irak om zo een kalifaat daar te stichten en uiteindelijk de wereld over te nemen om iedereen verplichten een moslim te worden, een dreigement wat ze daadwerkelijk hebben geuit en wat men daadwerkelijk serieus neemt.

Menig demonstratie gaat uiteindelijk veel te ver waardoor de politie moet ingrijpen en objecten moet weghalen. Ook worden ze op een gegeven moment ontbonden omdat het inderdaad te ver gaat.
Maar de demonstraties zijn niet het enige wat te ver gaat. Er hoeft geen liefdadigheidsactie te worden opgestart of er wordt weer geopperd om het geld niet naar dat goede doel te laten gaan (zoals de nabestaanden van de MH17 ramp, wat voor een randdebiel ben je als je vindt dat een strijd waar geld vooral wordt gebruikt voor wapens en niet waar het voor bedoeld is belangrijker is dan steun voor nabestaanden om bijvoorbeeld een begrafenis te betalen) maar naar de Palestijnen (voor de zoveelste keer) met eigenlijk alleen maar als resultaat dat er weer raketten worden gekocht. In plaats van dat ze nu eens stoppen daar met het kopen van raketten en daadwerkelijk een poging gaan doen om het geheel op te bouwen en de nabestaanden te steunen, wanneer denkt men daar eens een keer verder dan alleen oorlog??? Echter wanneer je dat voorstelt kijkt men je aan alsof je aan het vloeken bent in de kerk. Hoewel ik de situatie waarin men daar verkeert best wil begrijpen moeten we niet vergeten dat de mensen daar democratisch hebben gekozen om te leven in een gebied dat wordt bestuurd door Hamas en dat zij daarom gedeeltelijk zelf er voor kiezen dat blijkbaar veel geld wordt besteedt aan de aanschaf van nutteloze raketten die keer op keer op Israel worden afgevuurd met als enige resultaat dat Israel weer terug slaat.

Willen we dat er iets gaat veranderen daar moeten we er eerst voor zorgen dat de mentaliteit van de mensen daar gaat veranderen, dus niet in eerste instantie de agressor zijn maar gewoon een poging wagen alles op te bouwen en de dialoog aan gaan. Niet dus de agressor zijn en dat mensen in andere landen eisen dat Israel de dialoog aan gaat maar andersom. Geef zelf eerst het goede voorbeeld zou ik zeggen, stop met de beschietingen en je zal zien dat Israel ook stopt. Ga dan de dialoog aan terwijl je als gebied bewijst dat je inderdaad je woord houdt en je zal zien dat ook Israel redelijk kan zijn (hoop ik).

Hoe je het ook wendt of keert, op dit moment hebben beide partijen schuld en zolang ze koppig door blijven gaan zal het heus niet minder worden, hoeveel men ook protesteert. En stop met het vragen om geld ten tijde van agressie om de Palestijnen te steunen want zoals het nu gaat ligt de prioriteit bij ze toch echt om eerst raketten te kopen in plaats van de dialoog aan te gaan!!!