Israel en de Palestijnen deel 2

Gisteren had ik al over de verschrikkelijke situatie daar geschreven maar ik wilde er toch nog even iets aan toevoegen. Ik schreef namelijk dat ik het onverstandig vind om geld te sturen naar het gebied en daar sta ik nog steeds 100% achter, aan geld hebben ze namelijk niets omdat er uiteindelijk weer raketten worden gekocht. In plaats daarvan zou ik zeggen dat het een idee is om goederen te sturen, wat veel organisaties al doen. Het beste is dat men daar mee door blijft gaan.

Toch blijf ik me mateloos irriteren dat men het blijkbaar nodig vindt om op verschillende nieuwsberichten op bijvoorbeeld Facebook te reageren dat men meer aandacht moet besteden aan de situatie daar. Alsof er blijkbaar niets anders in de wereld is wat belangrijk is. Zelfs bij Hart van Nederland, een televisieprogramma wat gericht is op nieuwsberichten in Nederland en niet op het buitenland krijgt men keer op keer kritiek dat ze geen aandacht besteden aan de situatie daar. Blijkbaar heeft men nogal wat moeite om zich te verdiepen in het programma want ongestoord gaat men door met krijsen en dreigen en zelfs schelden met kanker wordt er niet om geschuwd. Het wordt zo dan toch wel moeilijk om sympathie te voelen voor de mensen die die zaak steunen waardoor men zich eigenlijk nog meer gaat irriteren aan de berichtgeving over de situatie daar, niet omdat het naar nieuws is maar meer omdat men het keer op keer op een nare manier aan dat nieuws wordt gelinkt. ZO krijgt men een zeer nare nasmaak aan het toch al nare nieuws waardoor je het eigenlijk nog meer wilt negeren. Ze doen dus de zaak geen goed met hun geroep en gedreig.