Eigen huisje – voorbereidingen

Het is tijd geworden dat ik eindelijk ga schrijven over mijn nieuwe huisje nu het langzaam maar zeker duidelijk begint te worden dat het daadwerkelijk er aan komt en ik het eindelijk begin te bevatten dat ik volgend jaar rond deze tijd alweer een tijdje in mijn eigen huis zal zitten. Persoonlijk hoop ik dat het over 9 maanden al zover zal zijn.

De afgelopen paar maanden waren sinds het incident op de Geldropstraat aardig intensief, niet zozeer qua werk (hoewel het best druk was) maar vooral met regelen van dingen als een hypotheek. Ik zal niet al te ver daar op in gaan behalve dat ik er achter kwam dat ik een BKR A2 codering bleek te hebben maar na uitleg aan de Otto over mijn situatie in die tijd had men er begrip voor en besloot men om de BKR codering weg te halen.

De woning, die onderdeel is van de Almeerplantappartementen was toevallig net vrijgekomen en dus dankzij nieuwsgierigheid van mijn moeder kreeg ik de mogelijkheid om dat appartement te kopen.

koopcontractgetekend

Nadat op 8 december het koopcontract was getekend begon eigenlijk de reis pas echt. Ik moest namelijk naar het bouwbedrijf in Dalfsen, Van Pijkeren Bouw om precies te zijn. Hier moest het schakelmateriaal en de tegels voor de badkamer worden uitgekozen evenals het schakelmateriaal en het meerwerk.

Om in Dalfsen te komen is niet zo moeilijk maar om er uiteindelijk bij Van Pijkeren te eindigen dat is nog een flinke reis. Bij aankomst bleek dus dat bij het station er geen taxis staan. Dus ik bellen naar het lokale taxi bedrijf maar daar bleek het minimaal een uur te gaan duren voor we een taxi zouden krijgen. We moesten dus een taxi bellen uit Ommen, een taxi die er overigens binnen twintig minuten zou zijn waardoor mijn moeder en ik genoeg tijd hadden voor een kopje koffie.

Uiteindelijk aangekomen bij het bouwbedrijf kreeg ik uitleg over hoe alles er ongeveer uit zou komen te zien, wist mijn moeder mij om te praten om voor een prachtig zwevend toilet te kiezen en koos ik voor de muren brede witte tegels (tot aan het plafond) en voor de vloer zwarte tegels, een combinatie die naar wat ik later hoorde blijkbaar erg populair is. Hieronder mijn keuzes:

toilet badkamer schakel1

 

Men probeerde mij ook nog een thermoskraan voor in de douche aan te smeren maar voor 255 euro vond ik dat toch wel iets teveel van het goede.

De terugreis naar Almere ging een stuk minder soepel, de taxi kwam namelijk pas rond 12:00 waardoor we bijna een half uur moesten wachten in het gebouw van Van Pijkeren waar overigens de mensen heel erg vriendelijk waren. Na een kort ritje met de taxi waar we helaas net de trein misten besloten we om even snel een broodje te gaan eten. Dat even snel een broodje eten werd uiteindelijk een kopje koffie drinken en rennen met het broodje om de trein te halen.

Hypotheek

Eind 2014, op 29 december was het dan zover, nadat alle paperassen in orde waren en de hypotheekadviseur nog een keer om een nieuwe werkgeversverklaring vroeg ivm een loonsverhoging die plaats had gevonden en deze was uitgelegd door mijn werkgever was het eindelijk zover, mijn aanvraag was goedgekeurd en de hypotheekofferte kwam via de e-mail binnen om op de 30e via de post te komen. Hierdoor kon ik op 31 december de offerte ondertekenen en op de post terugsturen waardoor ik nu zit te wachten op een smsje van de verzekering voor de gezondheidsverklaring.

 

 


Tagged: