Babe van de Week: Kawehi

kawehi

Tijd om een oude rubriek nieuw leven in te blazen sinds ik recentelijk weer aan het bloggen ben geslagen en dus wil ik deze rubriek ook weer nieuw leven in blazen echter niet zoals voorheen maar op een totaal nieuwe manier, goed, het is nog steeds een beetje zoals voorheen maar om hier opnieuw mee te beginnen wil ik eigenlijk iemand noemen die een grote inspiratie voor mij is. Niet dat ik ooit iets vergelijkbaars zou kunnen maar voornamelijk omdat zij haar droom is gevolgd, haar doel was om te doen wat ze leuk vond en dat doet ze, ze maakt de muziek die zij altijd al wilde maken zonder dat ze ergens aan vast zit.

Haar albums maakt ze door middel van Kickstarter projecten. Kickstarter is een website waar mensen hun projecten op kunnen plaatsen en de mensen die het project steunen kunnen gemotiveerd worden om het te steunen door middel van bepaalde tegenprestaties, dit kan bij artiesten een CD zijn bijvoorbeeld of zelfs een interview met die artiest, een rol in de film en bijvoorbeeld worden genoemd op de aftiteling.

kawehi3

Kawehi is daarentegen een artiest die je niet snel tegenkomt. Zij is eigenlijk een one-woman band. Dit is iets wat lastig is om uit te leggen dus daarom zal ik het je laten zien:

De bovenstaande video is een waar ze eigenlijk bij het grote publiek mee is doorgebroken en dan te bedenken dat dit dus in haar vroege periode is geweest. Werd ze in het begin vooral bekend om covers, tegenwoordig is vooral haar nieuwe werk hetgeen wat haar aandacht oplevert. Haar werk is overigens relatief uniek te noemen. Als One-Woman band maakt ze namelijk gebruik van meerdere instrumenten die ze in een loop weet te zetten, in plaats van dus keer op keer hetzelfde stuk zelf te spelen (wat ze eerst zelf speelt) zet ze het in een loop zodat ze diverse instrumenten kan gebruiken in haar nummers. Overigens gebruikt ze ook haar stem als instrument voor bepaalde geluidseffecten naast uiteraard de zang. Het klinkt vaak zo goed dat je nergens het gevoel krijgt dat dit daadwerkelijk door 1 iemand is gedaan. Haar optredens zijn uiteindelijk zo energiek dat je mond open valt als je de videos bekijkt dat 1 iemand dat helemaal alleen doet.

kawehi4
Wat misschien haar ook zo populair maakt is misschien wel de manier waarop ze met haar fans omgaat, ze is namelijk volgens velen zeer toegankelijk en staat o.a. er om bekend dat ze maar al te graag een drankje drinkt met haar publiek na afloop.
Wanneer je ook haar Facebook pagina bekijkt dan zie je ook wel dat ze een artiest is die niet zomaar een blad voor haar mond neemt. Het zorgt er in ieder geval voor dat ze voor flink wat humor zorgt in contact met haar fans en door velen wordt geliefd omdat ze zo down to earth is, op manieren die je eigenlijk tegenwoordig nog maar zelden ziet. Het zorgt in iedergeval voor flink wat humor en ik kan ook niet wachten tot ze een keer in Nederland komt optreden. Haar muziek is namelijk iets zeer bijzonder, erg experimenteel en niet zo heel erg alledaags maar ik denk dat wanneer je een unieke sound zoekt je bij haar wel bij het zeer goede adres bent.

Wanneer zij naar Nederland komt zal ik in iedergeval vooraan staan!

kawehi2

 

 


Tagged: