Beeldblunders op tv…

Wat veel mensen niet weten is dat er twee formaten zijn qua beeld in de bioscopen en dus ook voor de televisie. Het bijzondere hiervan trouwens is dat wanneer je in de bioscoop geen balken in beeld hebt (Cinemascope) je die juist thuis wel hebt en natuurlijk ook andersom, is je beeld op je televisie thuis helemaal gevuld (16:9 tv’s) dan zal je in de bioscopen links en rechts balken hebben.

Nu viel het mij de afgelopen tijd op dat verschillende tv kanalen blijkbaar het beeld van een Cinemascope film gewoon links en rechts bijknippen zodat je gewoon volledig beeld hebt op je televisie. Dit is natuurlijk aan de ene kant heel erg fijn maar doe het dan op een manier dat het niemand opvalt. Echter bij die televisie kanalen zie je dan dus bijvoorbeeld dat er tekst links of rechts uit het beeld valt, beeld dat je niet meer terug krijgt natuurlijk en soms dan ook voor verwarring zorgt en bij sommige mensen er voor zorgt dat ze gaan denken dat er iets mis is met hun tv. Suf van die mensen gedeeltelijk maar aan de andere kant, het hoort natuurlijk niet, ik denk dat mensen dan liever balken hebben ipv het halve beeld.

Ik hoop dat er een dag komt dat dit soort blunders gewoon zullen worden tegengehouden, ik kan het namelijk niets anders dan een blunder noemen. Heel erg jammer dan ook dat ze dat nog steeds doen want waarom? Wie zit er nu echt op te wachten?