Babe van de Week: Beckie0

beckie6

Vorige maand melde ik het al, ik ga het met Babe van de Week op een andere boeg gooien. Natuurlijk zal er af en toe een dame gekozen worden puur omdat ze een kick-ass karakter speelt in een serie of film maar ik wil er ook een paar zeer inspirerende dames in stoppen die je niet elke dag tegen komt, dames die misschien wel iets doen waar de wereld wat van kan leren of gewoon iets bijzonders doen.


beckie1

Beckie0, oftewel Rebecca, is een van de vele Youtube Vloggers die over de loop der jaren een flinke groep van volgers heeft gekregen. Nu moet gezegd worden dat haar kanaal niet alleen ging over het feit dat ze elke dag een foto maakte van haarzelf en die online plaatste om uiteindelijk er steeds een foto van te maken, nee, zij heeft het vooral over haar leven terwijl ze te maken heeft met een zogeheten dwangneurose genaamd Trichotillomania. Trichotillomania is een zogeheten dwangneurose waarbij mensen o.a. hun eigen haar uit trekken. Het is een neurose waarvoor niet echt een oplossing is op dit moment noch wat men bijvoorbeeld kan doen om dat te voorkomen maar Beckie0 vertelt er openlijk open en wordt ook online steeds meer en meer gezien als iemand die er verstand van heeft, je zou haar bijna een celebrity gaan noemen ;-).

beckie5

Natuurlijk gaan haar meeste blogs niet over haar “aandoening”  maar zij praat er wel heel erg openlijk over en legt ook uit wat er bij komt kijken, online is zij zelfs een van de bekendste “specialist” die het er over heeft en iemand die anderen inspireert om er over te praten, ook in de gewone media is zij een van de aanspreekpunten wanneer het over die ziekte gaat.. Zij is absoluut iemand waar ik bewondering voor heb en dus is zij de komende week de “Babe van de week”! Wanneer je overigens meer wilt weten over Trichotillomania dan heeft ze daar gelukkig een apart Youtube kanaal over waarin ze een stuk serieuzer is. Zij behandelt daar namelijk de vele aspecten over en legt uit waarom het lastig is voor mensen die daar aan lijden en waarom mensen daar rekening mee moet houden en dat maakt het tenslotte erg interessant want voor velen is het natuurlijk iets waar zij nog nooit van hebben gehoord omdat het niet altijd door artsen wordt herkend en hoewel er niet echt er een geneesmiddel voor is helpt het natuurlijk altijd als je er begrip voor toont en er geen aandacht aan besteedt.

beckie2

Toch is zij voor mij een van de meest inspirerende mensen die ik ooit online heb ontmoet en dus is zij komende week de Babe van de Week, omdat zij een zeer inspirerende dame is die weet wat zij wilt, weet waar zij last van heeft maar ook weet hoe zij er mee moet leven wat absoluut inspirerend te noemen is. Zij weet namelijk iedereen wakker te schudden dat die slechte selfie helemaal niet zo problematisch is en dat ook je nieuwe baan niet half zo een goed gevoel geeft als andere mensen met een probleem helpen of gewoon ze te accepteren met hoe ze zijn. Niet alleen heeft zij de ziekte toegankelijk gemaakt voor mensen die er zelfs nog nooit van hebben gehoord maar ook heeft zij het praten hierover voor velen wat makkelijker gemaakt en misschien heeft zij ook wel er voor gezorgd dat de taboe sfeer rond deze ziekte beetje bij beetje aan het verdwijnen is.

beckie3