Transgenders

Ik weet niet echt hoe ik deze categorie precies moet noemen dus noem ik het maar inspirerend want dat is het gewoon en ik begin dus ook gewoon met misschien een van de moeilijkste onderwerpen voor ouders en dat is Transgenders. Want hoe vertelt een kind aan zijn/haar ouders dat ze liever van een ander geslacht willen zijn? Dat is misschien wel het moeilijkste wat een kind kan zeggen (naast het uit de kast komen). Het is iets wat niet al te vaak voorkomt maar wel iets is wat wel voorkomt en iets wat moeilijk is voor een kind, sommige mensen zeggen misschien wel dat het een fase is maar af en toe is dat niet het geval. Soms voelt een jongen zich een meisje in een jongenslichaam en andersom. Het komt (te) vaak voor dat ouders daar bang voor zijn maar zij vergeten dan nog steeds dat het hun kind is en dat het dus misschien gevoelig ligt maar je moet de situatie van je kind gewoon accepteren, hoe moeilijk dat ook is dan nog is er niets wat je er aan kan veranderen, het is ook iets wat niet echt door training of therapie valt op te lossen. Het is ook niet echt een onderwerp waar ik een duidelijke mening over kan hebben. Het gebeurt namelijk ook regelmatig dat bijvoorbeeld een man die zich een vrouw voelt het voor elkaar krijgt er ook beter uit te zien dan de meeste vrouwen, ontzettend indrukwekkend en bijzonder. Het is dan ook schandalig dat vele religie er een soort van taboe over hebben uitgesproken omdat eigenlijk het enige grote verschil is dat ze niet zelf voor een nageslacht kunnen zorgen en dat is eigenlijk schandalig. Want wie zijn wij om voor onze kinderen te bepalen dat zij mannelijk of vrouwelijk zijn? Uiteindelijk weten zij dat het beste zelf en dus worden zij gewoon hoe zij zichzelf voelen.

En dus is ze steunen het enige wat wij kunnen doen, als ouders moeten wij er voor zorgen dat onze kinderen zich vooral gelukkig voelen en ze niet tegen houden, het enige wat kunnen doen is ze steunen in die gevoelens. Ze tegenhouden zorgen alleen maar er voor dat ze ongelukkig zijn en misschien zelfs wel een einde willen maken aan hun leven in het ergste geval en dus kan je hun gedrag eigenlijk alleen maar bevorderen en beschermen. Juist het gedrag steunen zorgt er voor dat je kind zich ook beter voelt en dus ook vrolijker en gelukkiger wordt en zeg nu zelf, maakt het echt uit hoe het geslachtsdeel er uit ziet? Ja je moet andere kleding uitzoeken voor je kind maar verder verandert er niets omdat je kind nog steeds je kind is met dezelfde interesses en dus blijf je je kind steunen toch?

Wat je ook doet, ga niets forceren!!! Luister niet naar bedreigingen en meningen van anderen, luister naar je kind, tenslotte is je kind je drijfveer en doe je alles voor hem/haar. Tenslotte is je kind je nageslacht en wil je nu echt dat je kind een leugen leeft? Je kind weet tenslotte het beste wie hij/zij is toch?


Tagged: