Op Cosplay ontdekkingsreis deel 1: The Witcher

De afgelopen paar jaar is dankzij het internet en videogames de aandacht voor Cosplay flink gegroeid hoewel natuurlijk cosplay op het gebied van videogames maar een heel klein gedeelte is van de Cosplay Community. Toch associeren de meeste mensen Cosplay flink met videogames en gek is dat niet wanneer je twee dames hebt (Yaya Han en Jessica Nigiri) die flink naar voren komen (nee heren, ik heb het niet over de voorgevels van de dames die inderdaad flink wat aandacht krijgen in hun foto’s) als boegbeelden van de community.

Hoewel ze in deze reeks absoluut wel een paar keer langskomen zullen zij niet het onderwerp zijn van de interessantste cosplay die ik steeds online zal zien, het is namelijk indrukwekkend wat mensen allemaal voor elkaar krijgen zolang men maar geinspireerd raakt.

Dus ga mee op mijn ontdekkingsreis van Cosplay, ga samen met mij op reis om cosplayers te ontdekken en te zien hoe creatief mensen over de hele wereld zijn op dit gebied.

Omdat we net de release van The Witcher achter ons hebben leek het mij interessant om de meest in het oogspringende cosplay onder de aandacht te brengen om jullie een indruk te geven van wat er allemaal rondloopt.

Allereerst Yenefer en Geralt, geportreteerd door Adelhaid http://adelhaid.deviantart.com/ en Desler, deze cosplay is overigens gebaseerd op de boeken en niet op de spellen en hoewel het een beetje “nieuw en schoon” aan voelt qua looks is het zeker erg mooi te noemen.

Of wat dacht je van deze Geralt van cosplayer Vladislav waarvan ik helaas niet meer gegevens heb kunnen vinden, heel erg indrukwekkend.

Soms vind je overigens Geralts online waarvan je niet weet wie het is maar zeker indrukwekkend te noemen is. Het kostuum schijnt o.a. bij GreatQueenLina vandaan te komen.

Maar uiteraard is er meer, zo is er ook cosplay van Ciri en na het spelen van het spel moet ik zeggen dat het absoluut goed lijkt, zo heeft Love Squad een geweldige Ciri neergezet:

Of wat dacht je van Leeanna Vamp als Ciri, overduidelijk ook geinspireerd door The Witcher 3 en zeker een van de betere maar onbekendere cosplayers.

Maar mannen als Geralt en vrouwen als Ciri of Yennefer, het is allemaal iets te veel vanzelfsprekend, gelukkig is ook bij de Witcher het zogeheten Genderbending niet een vreemde eend in de bijt.

Zo is Reddit gebruiker Aelirenn zeker een van de beste “Geraltina’s” die ik ben tegengekomen, zij heeft niet alleen heel veel werk er in gestoken maar zou zeker niet verkeerd staan in het spel, misschien een idee voor CD Projekt Red als ze besluiten om ooit nog een keer met een Witcher spel te gaan komen, dan is er absoluut een hoop voor een vrouwelijk karakter als hoofdrolspeler.

Tijdens mijn speurtocht naar The Witcher 3 cosplay viel mij op dat eigenlijk een groter gedeelte gericht was op de voorgaande delen, misschien zijn die meer geliefd of omdat het spel al langer uit is nu eenmaal makkelijker om daarover foto’s te vinden en natuurlijk kost het maken van kostuums flink wat tijd (en niet zoals de tv serie Heroes of Cosplay ons doet denken dat het in een week te doen is).

Zo heb je het duo GreatQueenLina en LastSoul die hierboven samen het duo Triss en Geralt portretteren, volledig in de setting van The Witcher, hier heb ik maar 2 foto’s geplaatst maar hier kan je veel meer van ze bekijken.

En hoewel dit van The Witcher 2 was hebben ze ook al The Witcher 3 cosplay samen gedaan namelijk Geralt en Yennefer samen.

Kortom, The Witcher 3 is ontzettend geliefd bij Cosplayers en dit is maar een fractie van wat er allemaal over The Witcher te vinden is. Ik ben zelf niet creatief maar wow, je raakt door zoveel creativiteit bijna geïnspireerd.