Lekker klagen

Als mens zijnde doen we naast slapen misschien wel 1 ding nog liever, of in vedergeval als Nederlander zijnde en dat is klagen. Klagen zit ons in het bloed, klagen lucht op en we doen het graag en veel, jazeker, ondanks het feit dat wij onder de gelukkigste mensen ter wereld schijnen te horen zijn wij Nederlanders erg dol op klagen en doen dat dan ook veelvuldig.

In Almere doen we dat zelfs nog meer dan je zou denken en zelfs over dingen waarvan je denkt dat het misschien wel heel erg overdreven is. Ik heb een paar voorbeelden.

Esplanade

In het stadshart van Almere, City-Mall heb je voor de schouwburg een evenementen terrein genaamd de Esplanade. Dit terrein is speciaal bedoeld voor evenementen en is daar ook (bij goed weer) uitstekend voor geschikt. Toch gebeurt het regelmatig dat festivals te maken krijgen met klachten van mensen die er naast wonen want bij een festival heb je nu eenmaal veel geluid, dit gebeurt nu eenmaal wanneer je een festival hebt waar o.a. mensen op af komen en waar muziek wordt gemaakt. Ook de kermis die er twee keer per jaar op neerstrijkt komt met geluid want tja, ze willen mensen lokken, de attracties zorgen voor gillende mensen want het is natuurlijk leuk om te gillen wanneer iets spannend is, het hoort er bij en het zorgt voor sfeer in het centrum. Toch is het dan ontzettend jammer dat mensen die weten waar ze zijn komen te wonen gaan klagen over het geluid. De vraag die ik als gemeente zou stellen is: waarom schaf je dan een woning aan die ligt aan een evenemententerrein? Je weet het bestemmingsplan, je weet dat je een woning koopt in het centrum van de stad en dan ga je klagen over het geluid van de stad? Misschien wat beter kunnen nadenken en zeg nu zelf, zoveel lawaai maakt het niet, zo vaak gebeurt het ook niet, ik snap niet waar men over klaagt als ik eerlijk ben.

Free Festival

Almere heeft ieder jaar een paar festivals, deze festivals worden gehouden op een paar locatie’s die uit de buurt liggen van woningen, reden hiervoor is natuurlijk omdat er veel geluid bij vrij komt en het dus beter is toch een beetje rekening met elkaar te houden. En dus wordt het Free Festival vlakbij bushalte ‘T Oor gehouden aan het Atlantisstrandje om zo de overlast beperkt te houden. Ook stopt het festival ‘s avonds om 23:00 met de muziek om zo ook daar rekening mee te houden want hoewel er geen huizen in de buurt zijn weet men dat het geluid over het water gerust de overkant bereikt en dat daar wel huizen staan. Wat veel mensen misschien wel vergeten (en dan helemaal de grootste klagers namelijk bewoners van The Wave en inderdaad, weer bij de Esplanade), is dat het festival al wordt gehouden sinds 1999, lang voordat die huizen dus zijn gebouwd en jawel, je kon weten waar je ging wonen. Toch klagen de bewoners ieder jaar weer keer op keer hierover, jammer want het festival is daadwerkelijk een van de populairste dance festivals aan het worden en het is zelfs gratis (je betaalt 10 euro voor een kaartje wat je weer vergoed krijgt in consumptiebonnen). Echter er zijn geruchten dat het festival Almere gaat verlaten en dat is jammer. Defqon One deed dat al toen zij geen toestemming kregen om er een weekend van te maken en daarbij langer door te gaan.

Buslijnen

En dan heb ik het natuurlijk nog niet eens gehad over het geneuzel over de buslijnen, jazeker, er was namelijk een buslijn afgeschaft die in Almere Haven een tegenovergesteld rondje maakte van Buslijn 1 om daarna tot bijna zijn eindpunt exact dezelfde route rijdt echter omdat het nu een paar minuten langer duurde en een paar cent duurder werd moest er natuurlijk worden geklaagd en zelfs met succes want ook hier kregen de klagers weer gelijk en wordt nu buslijn 1 gedeeltelijk aangepast zodat hij om en om rijdt, ene rit linksom en de andere rit rechtsom… Eigenlijk had het gewoon altijd al zo moeten zijn geweest en niet twee aparte buslijnen maar wat een luxe gezeur want als die lijn 3 nooit andersom had gereden dan had je nu niet dat gezeur gehad.

Almere Dichtbij/Omroep Flevoland reacties

Maar het ergste zijn misschien wel de reageerders op de sites van Omroep Flevoland en Almere Dichtbij, nog nooit eerder heb ik zoveel zure mensen bij elkaar gezien, men kan blijkbaar helemaal niets doen in de stad of er wordt wel weer geklaagd dat het geld kost, dat de overheid van ons steelt, dat het nutteloos is etc etc… Soms denk ik echt over die mensen dat ze gewoon beter kunnen verhuizen of zelf een stad moeten bouwen in verweggistan om zo op die manier te laten zien hoe het beter kan. Zelfs een bericht over de start van de bouw van Almeerplant Appartementen waar mijn woning onderdeel van is werd ontvangen met gezeur en geklaag. Niet over het feit dat er wordt gebouwd maar over het bouwverkeer op de net vernieuwde Stedendreef die misschien de weg zou kunnen beschadigen, notabene een dreef die gebouwd is om veel verkeer af te handelen. Regelmatig erger ik me groen en geel om die mensen en regelmatig vraag ik mij ook af of die mensen niets beters te doen hebben want het zijn constant dezelfde mensen die keer op keer beweren dat zij het allemaal wel beter weten en dat alles de schuld is van een ander… En zelfs daar krijgt de reageerder af en toe voor elkaar dat er aanpassingen worden gedaan want sommigen schrijven dan zelf een stukje op de site om zo uiteindelijk dan anderen te be├»nvloeden om aanpassingen te doen. Stom gezeur.

En dus ga ik alvast een klachtenbrief schrijven over de herrie van de Stedendreef, goed mijn appartement is nog niet gereed, ik woon er nog niet en ik weet nog niet hoe erg de herrie daadwerkelijk is en hoewel ik weet waar ik kom te wonen schijnt blijkbaar dat als je maar lang genoeg klaagt er uiteindelijk toch op wordt ingespeeld en er aanpassingen worden gedaan, de klager krijgt blijkbaar altijd gelijk en er wordt altijd naar ze geluisterd lijkt het wel.


Tagged: