Nieuwe laptop

Na jaren van werken met een Apple computer heb ik de afgelopen week weer eens een Windows laptop gekocht. Niet omdat de Apple computers niet goed zijn maar meer omdat ik af en toe ook een HD filmpje wil kunnen kijken zonder dat mijn computer op volle kracht met zijn ventilatoren gaat blazen.

Voor het eerst heb ik ook echt een bakbeest gekocht, ging ik voorheen vooral voor klein en licht, nu is het vooral groot. Het gaat namelijk om een 17 inch laptop met een blu-ray speler en brander ingebouwd. Het is dus een all-round mediamachine met een quad core processor ingebouwd die niet alleen handig is voor spelletjes maar ook voor het omzetten van video’s (iets waar deze nieuwe serie processoren van Intel o.a. voor zijn gebouwd).

Ik ben zelfs nu voor het eerst in jaren weer aan het gamen op mijn pc. Ik heb namelijk gelijk de expansions aangeschaft voor World of Warcraft en het spel Star Craft II. Twee spellen waar ik al een tijdje weer zin in had om te spelen maar er steeds niet echt mij toe kon pushen omdat de computer die ik had steeds rebootte en dus zeer onbetrouwbaar was. Nu heb ik zelfs een laptop die rondjes draait om die pc als hij niet eens zijn turbo functie gebruikt.

De laptop is ook nog eens van een fijn betrouwbaar merk namelijk Asus dus ik moet zeggen dat ik wel het gevoel heb dat ik een goede aankoop heb gedaan. Nu was deze laptop trouwens niet mijn eerste keus, ik wilde namelijk in het begin vooral de 15 inch versie van deze machine halen maar helaas deze al uitverkocht, echter in de winkel stond de grotere versie voor ongeveer 100 euro meer met misschien wel een ietsje minder krachtige processor maar wel met een blu-ray speler en een groter scherm. Echter op mijn werk aangekomen zag ik dat het systeem wel degelijk de kachtige processor had die zijn kleinere broertje ook heeft.

Wel heeft de laptop een nadeel en dat is Optimus, een optie die ik erg vervelend vind omdat ik eigenlijk bij de spellen en bij de mediaplayer moet aangeven dat hij daar altijd de grafische kaart voor moet gebruiken om zo te voorkomen dat ik er niet optimaal van kan genieten.

Ik ben in ieder geval weer mobiel aan het werk en werkend met Windows. Ik ben heel er heel erg blij om. Binnenkort een review.