30 dagen geen alcohol

Dat was in maart de uitdaging die ik aanging, een uitdaging die ik ruimschoots haalde en waar ik mij persoonlijk een stuk fitter uit zag komen. Reden genoeg dus om begin juli deze uitdaging weer aan te gaan en ook deze loopt nu op woensdag 5 augustus alweer af. Ook nu weer met een prettig gevoel en dus na de verjaardag van mijn grootvader vrijdag zal ik weer de uitdaging aangaan, dit keer tot aan de verjaardag van mijn moeder, gewoon omdat het kan en omdat ik uiteindelijk steeds langer zonder alcohol wil gaan :). Begrijp me niet verkeerd, een biertje op zijn tijd is heerlijk maar een 0.0 gaat er ook prima in al zeg ik het zelf. Sterker nog, het smaakt ook goed dus wie weet drink ik niet eens een biertje met alcohol a.s. vrijdag maar ga ik gewoon rustig door met de uitdaging.

Toch moet ik zeggen dat het redelijk pittig was tijdens de zomer deze uitdaging wanneer je hoort dat mensen een ijskoud biertje gaan drinken op het terras want je wilt er zelf ook maar al te graag aan gaan echter je hebt een afspraak gemaakt en daar moet je je dan ook aan houden.

Maar goed, eerst nog even deze laatste dag voltooien 🙂 en nu vroeg naar bed want dat viel mij wel op, ik heb tijdens deze uitdaging net als in maart mijn slaap wel nodig gehad. Ik ben regelmatig vroeg naar bed gegaan om dan ook weer vroeg wakker te worden waardoor ik automatisch ook weer vroeg naar bed ging tenzij ik een avonddienst had. Misschien ben ik daar wel het meest “bang” voor, dat wanneer ik vrijdag een biertje met alcohol drink dat het dan lastig wordt de volgende dag om weer op te staan.