Waarom mensen recensies schrijven?

Het is een grappige evolutie te noemen. Waren recensies tot het internet online kwam eigenlijk voornamelijk in de geprinte media te vinden, tegenwoordig is het gezegde “everybody is a critic” meer waar dan ooit tevoren want mensen die voorheen misschien wel nooit een kans hadden gekregen om een recensie te schrijven schrijven zich sinds het internet op is gekomen zich suf.

Het internet is een medium wat mensen haten en waar ze van houden. Mensen die voorheen misschien huismussen waren en waar niemand aandacht aan besteedden zijn nu op het internet de grote sterren met duizenden volgers op hun blog en Twitter waardoor ze nu worden gehoord en door sommigen zelfs worden gevreesd.

Maar waarom schrijven mensen eigenlijk recensies? Dat is een vraag waar niet al te makkelijk antwoord op is te geven. In sommige gevallen is het misschien omdat mensen anderen willen waarschuwen omdat bijvoorbeeld een film of een boek verschrikkelijk slecht is of omdat het eten van een restaurant je ziek maakte of bijvoorbeeld een hotel verschrikkelijk slecht was.

Echter we willen natuurlijk ook weten wanneer iets zo goed is dat je het niet mag missen en ook daarom schrijven mensen graag recensies, om te laten weten dat iets goed is. Zo goed dat je het niet mag missen, omdat het eten bijvoorbeeld overheerlijk is, of die film ongelooflijk is en onvergetelijk en dan dat spel, dat spel dat je absoluut niet mag missen.

Soms gebruiken mensen recensies om te trollen, om het product af te zeiken of om mensen gewoon te amuseren.

Het belangrijkste is misschien wel, er is vraag naar recensies. Mensen willen weten of een product of dienst wel goed genoeg is en er zijn genoeg mensen online die maar al te graag hun mening willen delen en stiekem, heel stiekem denken alle mensen die recensies schrijven dat ze heel belangrijk zijn en dat men per se onze mening wilt weten. En weet je wat, misschien is dat ook wel zo. En daarom laat ons in die waan zou ik zeggen ;-). Laat ons denken en weten dat het je echt wat kan schelen wat wij schrijven en belangrijker, geniet van wat als recensenten schrijven en als je het waardeert, laat ons dat ook weten want voor velen is het niet alleen een hobby maar ook daadwerkelijk ontspannend. We kijken kritisch naar een product en schrijven er dan over omdat we het leuk vinden en hopelijk heb je er nog wat aan.


Tagged: ,