Terug naar de Xbox

 

Het is alweer bijna twee jaar geleden sinds ik in mijzelf een Xbox Fanboy zag en hoewel ik in eerste instantie razend enthousiast was van de Xbox One toen die werd aangekondigd (het family plan delen van games bijvoorbeeld digitaal zag ik wel zitten want met 10 mensen gewoon je spellen legaal delen en soms ook samen spelen als je wilde, het sprak mij wel aan) kwam daar eigenlijk al snel een einde aan toen eigenlijk alles weer werd teruggedraaid. Niet lang daarna kwam er nog een grote schok voor mij (en wat misschien wel er voor zorgde dat ik wisselde van platform), de Xbox One werd uitgesteld voor Nederland en dat betekende niet alleen dat we voor next-gen gaming ons volledig moesten gaan richten op de PS4 als gamer zijnde maar ook nog eens dat het voor mij op dat moment de druppel was die de emmer deed overlopen en ik definitief besloot om mijn switch te maken.

Ik richtte me volledig op de PS4 met mijn eigen site nadat ik besloten had bij Gamefart te vertrekken en zou af en toe een collumn schrijven voor 365Gaming. Ik besloot om het gras aan de andere kant van de heuvel te bekijken. Mijn pre-order had ik afgezegd en ik ging niet meer zoveel inlezen over welke titels uit zouden komen voor de Xbox One. Natuurlijk zou het betekenen dat ik Halo niet meer zou kunnen gaan spelen maar het hoorde er bij, soms moet je een geliefde franchise achterlaten wanneer je verder gaat op een andere console. Je kan wel hopen dat die franchise multiplatform wordt maar natuurlijk spellen als Halo worden dat nooit.

 

In maart 2014 maakte Microsoft bekend dat de Xbox One in september naar Nederland zou komen en hoewel ik mij nog steeds volledig richtte op de PS4 begon het wel een beetje te kriebelen en jawel, de pre-order was weer terug in gedachten. Toch twijfelde ik nog, helemaal omdat men zich ontzettend richtte op de Fifa serie waar ik zoals velen wel weten niet een fan van ben. Toen mijn Xbox One in huis kwam was mijn leven op dat moment een puinhoop, conflict met mijn voormalige huisgenoot/huisbaas zorgde er voor dat ik een beetje verloren waande en de Xbox One bleef dus in de verhuisdoos toen ik terugkeerde naar het ouderlijk huis, een illusie armer, stijf van de stress en dus ook helaas geen behoefte meer om de spellen van de Xbox One te spelen, tenslotte had ik nu een stuk minder ruimte en moest ik keuzes maken om toch een beetje te gamen.

 

De maanden verstreken, de E3 kwam met een ijzersterke show van Microsoft qua games en Sony was een beetje suf waarbij alleen Uncharted 4 daadwerkelijk als exclusive mij enthousiast te maken. Microsoft aan de andere kant wist de fanboy in mij weer te ontwaken met nieuwe beelden Halo 5, ReCore, Gears of War Ultimate Edition, Gears of War 4 maar wat eigenlijk voornamelijk mijn hart sneller deed kloppen was de Backwards Compatibility die was onthuld. Eindelijk een manier om mijn last-gen spellen te spelen op de next gen en dat ondertussen Rare nog eens hun collectie aankondigde van 30 spellen zorgde er voor dat ik weer op de Xbox One wilde gaan spelen.

Toch duurde het nog even eer ik mijn Xbox One weer uit de verhuischaos tevoorschijn toverde. (wilde me zelfs eerst nog even de moeite besparen om er gewoon een extra aan te schaffen maar week daar gelukkig al snel weer vanaf) De Gamescom kwam en wat Microsoft daar liet zien van Quantum Break, Scalebound maar vooral Crackdown 3 liet mijn gamershart sneller en sneller kloppen. WAT EEN SPELLEN!!!

En dus na flink wat dagen (18 achter elkaar) hard werken had ik eindelijk tijd om mijn Xbox One aan te sluiten… Maar noodlot had toegeslagen, het raam had een keer open gestaan toen we noodweer hadden en er waren wat dozen nat geworden en ik hield er geen rekening mee dat mijn Xbox One in een van die dozen zat waardoor tot mijn grote verdriet mijn Xbox One het niet meer deed. Opsturen naar Microsoft was mijn enige mogelijkheid en helaas betekende dat dat ik de portemonnee moest trekken voor een refurbished Xbox One. Niet dat het heel erg was qua savegames want daar waren er niet zo veel van maar het betekende wel een onverwachte kostenpost.

En vandaag keerde mijn Xbox One terug. En keer ik dus terug naar Xbox Live en ben ik weer thuis.